Någon som har varit i Aix-en-Provence?

Barajagjohanna är sugen på att åka till Frankrike för att läsa franska. Hon funderar på Aix-en-Provence och frågar mig i en kommentar om jag vet något om den staden.
Eftersom jag aldrig har varit i Aix lyfter jag fram kommentaren här och hoppas att någon annan som läser kanske har varit där och har några tips att komma med. Alternativ har tips om någon annan stad där det kan vara trevligt att tillbringa en termin med franskastudier.


Kommentarer

Postat av: barajagjohanna
Tänkte kolla med dig, du som bor där borta... Är så sugen på att åka till Frankrike i höst, plugga lite mer franska till att börja med en termin och sen se vad som händer. Och så funderar jag på att kanske dra till en annan stad än Paris. Har sett en skola i Aix-en-Provence som är intressant. Men det jag tänkte fråga dig är, är det är trevlig stad (om du har varit där) eller har du någon annan rekommendation på en trevlig stad??
2006-maj-17 @ 16:47:59
URL:
http://barajagjohanna.blogg.se

Postat av: Cocotte
Jag tror aldrig att jag har varit i Aix så kan inte uttala mig alltför mycket. Det är en rätt liten stad. En studentstad, men också en rätt chic stad där det är dyrt att leva. Är intrycket jag fått i alla fall. Men som sagt har aldrig varit där. Provence är jättevackert och Aix är säkert fint och mysigt. Tror att det finns mycket utländska språkstudenter där.

Jag har själv läst franska i både Grenoble och Montpellier. Kan rekommendera båda, med en viss preferens för Grenoble framförallt om man gillar att åka skidor. När jag var i Montpellier var där fullt av svenskar vilket inte nödvändigtvis är bra om man vill lära sig franska.

Toulouse tror jag annars kan vara kul. En studentstad "où ça bouge", men inte översvämmat av svenskar.
2006-maj-17 @ 18:17:53

Kommentarer
Postat av: Robban

Alla vi känner i Marseille pratar sig varma om Aix, en Schweizare vi känner är där varje helg för att atmosfären är mer lugn o skön och inte så stressad som här i Marseille. Jag ska själv plugga franska där i höst om det finns platser kvar, genom folkhögskolan Visingö. Så Aix är ett enligt mig ett bra alternativ.

Postat av: barajagjohanna

Tack för detta! Annecy har jag varit i och det är suuuupermysigt men jag har dåliga minnen därifrån pga min hemska au pair-vistelse (som bara varade två veckor - därför skulle jag gärna åka tillbaka). Grenoble ska ju vara fint, kul med alper, jag som åker bräda. Men gud så svårt det är... Tack för inlägget i alla fall, hoppas nån svarar, jag är öppen för förslag. En mysig höststad skulle vara najs.

2006-05-18 @ 10:15:10
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Fred

Jag har pluggat juridik i Aix och det är en trevlig stad. Dock är det väldigt många svenskar där och det är kanske lättare att få svenska kompisar än franska (skolan ligger utanför universitetet i centrum). Så om det är franskan man vill åt skulle jag rekommendera en annan stad. Varför inte Angers i Loiredalen: fin mikroklimat, alla slott i närheten, goda vita viner, inte så långt ifrån Paris och inte så långt ifrån Atlanten!

2006-05-20 @ 10:23:13
URL: http://www.lugnetochfred.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Tack för att du svarat, Fred. Svarade dig i min blogg också. Ska kika mer på Angers också... för ja, det är franskan jag vill åt och även om det kan kännas tryggt med svenskar så pratar man ju svenska med dem och lär sig inte franskan... Nära till Paris och Atlanten är ju lockande. :)

2006-05-20 @ 13:48:02
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback