Olycka

Formateringslyckan höll inte speciellt länge. Min dator har precis återgått till sina gamla, dåliga vanor igen. När jag skrev föregående inlägg, kunde jag plötsligt inte klistra in en länk. Med darrande fingrar öppnade jag Word för att titta in i urklippen. Och titteliture, peek-a-boo, coucou, där poppade de upp igen. Pagescreenarna. Kul kul kul. Inte inte inte.

Kommentarer
Postat av: Cindy

Ajdå. Ta nu mitt råd och hota datorn med amputation! Funkar det inte med hot, så verkställ en del av hotet, genom att ex. plocka bort "print screen"-knappen, och jag tror att din dator kommer att fatta att du snackar allvar.

Lärde mig detta trick av en demon i "Good omens" som enligt utsago har Londons vackraste (och mest vettskrämda) krukväxter! (Boken rekommenderas f.ö.)

Postat av: Cocotte

Cindy: Attackera print screen-knappen med våld var bland det första jag gjorde. Att slita loss den hjälpte inte, men det kändes rätt bra efteråt;)

2006-07-24 @ 08:58:50
URL: http://cocotte.blogg.se/
Postat av: Illectric

Kan ju vara idé att testa med ett annat tangentbord, om du kan låna ett någonstans.

2006-07-24 @ 19:39:56
URL: http://illectric.blogg.se
Postat av: Cocotte

Illectric: Ja, det kan ju vara en idé:) Du är inte dum du. Fast nu har inget tangentbord att låna:(
Men jag tror egentligen inte att det är ett tangentbords- eller printscreensknapprelaterat problem, snarare virus-som-får-datorn-att-leva sitt-eget-liv-relaterat problem. Men vad vet jag. Just nu verkar det funka i alla fall. Peppar, peppar.

2006-07-24 @ 20:02:57
URL: http://cocotte.blogg.se/
Postat av: Cocotte

Jaha idag funkar det inte igen.

2006-07-25 @ 09:45:30
URL: http://cocotte.blogg.se/
Postat av: Den tjocke konsulten

Fel på datorn eller omedelbart återsmittad är frågan? Ni swipeade hela disken inkl. bootsektor och gjorde helt nya partitioner? Den kopplades väl inte in på nätet igen utan brandvägg uppe och/eller XPSP2 + de viktigaste patcharna installerade?

2006-07-25 @ 19:15:18
URL: http://www.ibm.com
Postat av: Cocotte

Alltså oj, förlåt konsulten, men nu snackar du grekiska för en sådan som jag:S Jag vet inte riktigt vad vi gjorde. Vi körde de sju Compaq System Recovery cd-skivorna som jag hade. Jag vet inte vad riktigt som menas med partitioner, XPSP2 och patchar...
Jag kopplade upp på nätet för att uppdatera Windows. Vet inte hur man ska göra annars? Kan något lurt ha smugit sig in då tror du?

Just nu funkar det i alla fall ibland och ibland inte... I skrivande stund fungerar det inte.

Men i övrigt så är datorn mycket snabbare och låser sig inte på samma sätt som den gjorde förut, innan formateringen, så även om det inte löste problemet känns den fräschare...

2006-07-25 @ 19:31:28
URL: http://cocotte.blogg.se/
Postat av: Den tjocke konsulten

Ja alltså ha alltid nån form av hårdvaru brandvägg (=din DSL router med brandvägg i) emellan en opatchad maskin och internet annars får den trojaner etc mer eller mindre omedelbart.

Sen vete tusan om Compaqs rescue variant formatera om eller bara trycker in nytt windows och lämnar filer etc kvar (om det finns ett fungerande filsystem)?

2006-07-28 @ 04:30:40
URL: http://www.ibm.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback