Fram och tillbaka

Vi tänkte åka till Paris i helgen. Har en gymnasiekompis från Västerås som är på besök i storstaden. Jag tror att senaste gången vi sågs var precis innan jag åkte iväg som utbytesstudent till Montréal. Jag kom ihåg att jag berättade för honom att en av mina kompisar hade sagt till mig att om jag åkte till Montréal skulle jag aldrig komma tillbaka. Jag skulle bli fast.

Men så blev det inte. Jag kom tillbaka. En termin senare än beräknat visserligen och med en nyfunnen kärlek i form av en viss fransman som nu beklagar sig över att jag inte går ut med återvinningssoporna när jag säger att jag ska gå ut med återvinningssoporna. Men tillbaka kom jag. Sedan åkte jag igen. Till Paris, till Saint-Quentin, till jag-vet-inte-vart-det-bär-av-nästa-gång. Men jag kommer alltid att komma tillbaka. I alla fall till det som är värt att komma tillbaka till.

Vi hade förresten tänkt bo hos en kompis i Paris i helgen. Skickade ett mejl till honom och fick tillbaka ett svar som var allt annat än det vi räknade med att få. Vi kunde inte bo hos honom för hans flickvän skulle vara där i helgen. Hans flickvän? Den evige singeln har blivit med flickvän! För den sakens skull avstår vi gärna hans bäddsoffa men som det nyfikna gamla paret vi har blivit till vill vi förstå se denna flickvän. Jag är till och med beredd att gå på pub och kolla på rugby enbart för detta ändamål. Nyfiken i en strut, tut tut.

Trots att den mystiska flickvännen har snuvat oss på övernattningsmöjligheter i Malakoff behöver vi inte sova under någon av Seines broar den här gången heller. Vi får sova i Montmartre. Hos kompisen i prästhuset bredvid Sacré-Coeur.

Utsikt från köksfönstret i kompisen lägenhet i Montmartre 
Korten är tagna från köksfönstret i kompisen lägenhet i Montmartre.
Det är kul att sitta i hans vardagsrum och kolla på turisterna,
porträttmålarna och folklivet kring Sacré-Coeur.

Sacré-Coeur från samma fönster 

Kommentarer
Postat av: Therese

Åh i det prästhuset skulle jag vilja bo. Ha så kul i Paris!

Postat av: Frida

Mmm, skulle kunna tänka mig det med men det kan inte vara lika kul när det är helgmålsringning... Fast det förstås, om jag fick bo på Montmartre skulle jag nog kunna stå ut med lite kyrkklockor.

2006-06-02 @ 14:38:50
Postat av: Cocotte

Therese och Frida: Fast de har himla uppförsbacke hem:)
Dessutom betalar de jättelåg hyra (med parismått mätt i alla fall), dryga 400 euro för en möblerad trea. Både min kompis och hans flickvän är ingenjörer (han på ett konsultföretag och hon på Louis Vuitton) och tjänar bra, så de kan gott få stå ut med lite kyrkklockor;)

2006-06-02 @ 15:32:13
URL: http://cocotte.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Där vill jag också bo!!

2006-06-03 @ 09:02:44
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Polly

Definitivt roligare utsikt än vad jag har här i min förortstrea!

2006-06-04 @ 23:07:41
URL: http://pollybloggen.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback