Stegis ute på promenad

Stegräknaren Stegis har nu mött parken. Jag är fortfarande osäker på om den fungerar som den ska, men den säger i alla fall att min promenad innehöll dryga 8000 steg och var en bit över 6 kilometer lång. Distansen ska nog kortas ner en bit eftersom jag har ställt in för långa steg (var för lat för att mäta själv men har fått specialistråd av Krokofanten). Men den verkar i alla fall inte vara helt ute och cykla stegisen, jag tror att det står vid parkingången att rundan är 5,5 kilometer, och så är det väl ett par hundra meter till och från parken. Ska testa något lite mer exakt innan den får fullt förtroende.

Ur en rent estetisk synvinkel är stegis inte så mycket att hurra för. Jag funderar på om jag ska sätta den i byxlinningen, i ficklinningen eller bara stoppa ner den i fickan. Den är ju liksom inte ultrafashion... Fast bilden gör den faktiskt inte riktigt rättvisa för den ser så himla stor ut, och dessutom har blixten dödat den "designade" silverranden.

Stegis
Min nya modeaccessoir - stegis.

Jag hade lånat pojkvännens mp3-spelare till promenaden eftersom min hade slut på batteri och lyckades efter viss möda ställa in shuffle bland alla hans låtar. Plötsligt bland Dire Straits, Jean Leloup, Franz Ferdinand och Bénabar dök en kvinnoröst upp och sa trettiosjätte lektionen på klingande småländska. Jag bytte snabbt till nästa spår men kom på att det var skamligt länge sedan vi ägnade oss åt svenskalektionerna. Ikväll kanske Sven, farbror Anders och de andra i Assimil får sig en omgång.

Annars var parken sig lik i dag också. I slussen slussades en lång, platt kanalbåt. Péniche kallas de här. På båtens tak stod en bil, en blomkruka och en kopplad svart katt. En bit längre bort kastade sig en självmordsbenägen gräsandshane ut framför parkvaktarens bil. Parkvaktaren hann bromsa. Gräsanden kastade sig i kanalen. Kanske var han trött på skeptiska blickar och influensainsinuationer.

Helt oväntat dök plötsligt Håkan Hellström upp i hörlurarna. Med all sin entusiasm sjöng han om sitt Gullbergs kaj paradis och jag tänkte att om livet hade varit en film hade solen dykt upp bland molnen, fåglarna börjat kvittra och flickorna börjat dansa. Men så var det bara en vanlig tisdag och det fortsatte att dugga, det enda ljud som trängde i genom musiken var en fjärran siren och jag, den enda flickan inom synhåll, dansar sällan nykter.

Kommentarer
Postat av: Krokofanten

Man tackar och bugar för "la promotion" till Stegräknarmojäng Expert... Jag tycker att din promenad låter rimlig... Jag har gjort 4.12km och 6876 steg bara på jobbet idag. Jobbar i ett tour så jag går mellan 10:e och 20:e våningen. Annars blir ju resultatet jättefjuttigt... :o(

Postat av: Therese

Och min stegräknare ligger fortfarande och skräpar i handväskan. Får skärpa mig lite. Igår gick jag iallfalal till badhuset och hämtade lapp med info om priser och öppentider. Men nu ska vi ju flytta till vår nya lägenhet på fredag så det blir en del städande och packande och troligen ingen simning den här veckan.
Så du bor i Parisområdet, jag fick intrycket att du bodde någon helt annanstans. Ursäkta;)

2006-03-07 @ 18:53:08
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: Cocotte

Therese: Ditt första intryck var rätt, det var jag som inte uttryckte mig helt klart. Jag bor i regionen Picardie, i en liten håla som heter Saint Quentin och som ligger mitt bland sockerbetsåkrar och... Ja, och inte så mycket mer.
Men det är rätt snabbt att ta sig till Paris för tåget stannar bara i Compiègne och på en dryg timme är man vid Gare du Nord.

2006-03-07 @ 19:03:49
URL: http://cocotte.blogg.se
Postat av: Bellis

Hej, gillar din blogg skarpt. Vilka flashiga stegräknare ni verkar ha kommit över. Min räknar bara antalsteg, har testat den en gång när jag gick "stavgång" och jag fick 4799 steg vilket inte sa mig så mycket...måste också införskaffa mig en som visar antal km och förbränning i kalorier vore inte dumt heller!

2006-03-07 @ 19:20:00
URL: http://bellis.mon-blog.org/
Postat av: Bellis

Förresten Cocotte, tusen tack för tipset om Anette och hennes svenska matblogg och franska stickblogg. Jätte kul! Merci!

2006-03-07 @ 19:31:18
URL: http://bellis.mon-blog.org/
Postat av: Polly

Vi har en företagsmotionsgrej där man ska gå med stegräknare och samla steg, och jag i positiv anda hakade såklart på. Efter en förmiddag var jag fullständigt fed up på att släpa på den urfula skramlande jättedosan. :( Men din var betydligt snajsigare. Jag ska försöka röra på mig ändå. När jag är fullt frisk igen.

2006-03-07 @ 20:21:42
URL: http://pollybloggen.blogspot.com/
Postat av: Cocotte

Polly: Jag kommer säkert också tröttna snart. Det är väl därför det finns så många till salu på eBay... Dessutom stänger den av sig själv när man sitter stilla ett tag och sedan glömmer jag förstås att sätta på den och "förlorar" plötsligt massa steg:)
Bra att du är frisk och kry!

2006-03-07 @ 20:51:34
URL: http://cocotte.blogg.se
Postat av: Krokofanten

Min stegis är toppen!
Även om jag sitter still, vilket det blir en del av på jobbet stänger den inte av sig... Han samlar steg, hela dagen... Men jag tror att jag nästan har en liten lyxigare variant... Jag får väl skylla på att jag hade presentkort på Go Sport... :o)

2006-03-08 @ 12:29:38
URL: http://krokofantinfrance.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback