Dur, dur de ne plus être un bébé...

Kommer ni ihåg Jordy, den rappande franska bebisen som sjöng om det hårda bebislivet i låten Dur dur d'être bébé i början av 90-talet?

Då var Jordy fyra år och såg ut
så här.

Efter bebishitarna blev det rätt tyst om Jordy. Hans föräldrar försökte rida vidare på Jordy-vågen genom att öppna en Jordy-nöjespark, La ferme de Jordy, i Normandie. Det blev ingen hit och efter tre år gick Jordyfarmen i graven och med den sprack också föräldrarna äktenskap och Jordy blev ett skilsmässobarn.

Förra året gjorde Jordy comeback i fransk tv, genom att vara med i den franska kändisvarianten av dokusåpan Farmen, La ferme célébrités 2. Det visade sig att Jordy inte längre var en bebis utan en mogen och flitig sjuttonåring som jobbade så bra på farmen att han till slut kammade hem hela slutsegern.

Precis som hans föräldrar en gång red på bebis-vågen, rider Jordy nu på Farmen-vågen och han har släppt en ny singel som inte alls handlar om bebisar. Dessutom har han fyllt 18 år och blivit myndig. Det betyder att han nu har rätt till alla pengar som han tjänade som rappande bebis. Problemet är bara att det inte finns så mycket pengar kvar. Jordys pappa har gjort av med nästan alla pengar i diverse tvivelaktiga affärer.

I dagarna släppte Jordy sin självbiografi, Je ne suis plus un bébé (Jag är inte längre någon bebis) där han berättar om livet som barnstjärna, dagarna i rampljuset men också dagarna efteråt när ljusen släckts ner. Det är där han beskyller sin pappa för att ha berövat honom de pengar han tjänat i samband med sina 6 miljoner sålda skivor, ett stort antal konserter och diverse andra inkomster relaterade till varumärket Jordy.

Om livet var hårt för Jordy redan som bebis (Dur dur d'être bébé betyder just det är hårt att vara bebis) så är det inte nödvändigtvis lättare nu när han börjar bli vuxen.

Så här ser förresten Jordy ut nu när han inte längre är någon bebis.

Kommentarer
Postat av: Illectric

Var väl ingen jätteskillnad på bilderna tycker jag... :-)

Postat av: barajagjohanna

La France me manques!

2006-03-27 @ 19:55:01
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Mocca

Fy vad tragiskt att det finns såna föräldrar som inte drar sig för att utnyttja sina barn så. Hoppas att han kan få vara vuxen ifred iaf.

2006-03-27 @ 20:11:56
URL: http://mocca.blogg.se
Postat av: Cocotte

Illectric: På andra bilden har han nog rakat sig lite och så har han nya tänder...;)

barajagjohanna: Men du ska ju till Paris snart har jag allt snappat upp på din blogg:)

Mocca: Ja eller hur. Även om det kanske var föräldrarnas förtjänst att Jordy blev den rappande bebisen betyder det ju inte att Jordy inte ska få ta del av pengarna han tjänade in istället för att leva ett vanligt fyraåringsliv.

2006-03-27 @ 21:34:40
URL: http://cocotte.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback