Readags

Begreppet mellandagsrea existerar inte i Frankrike. Däremot finns det något som heter vinterrea, eller les soldes d'hiver. Reabegreppet är ganska reglerat här och det är officell rea två gånger om året. Sommar- och vinterrea. Datumen som rean börjar och slutar på är bestämda av något statligt organ. Vissa år har det varit olika datum i olika städer, men i år är det samma datum överallt. Och det heliga datumet är:

Tamtadadam!

Den 11 januari!

Det vill säga i morgon.

Så då gäller det att vässa armbågarna och göra sig redo för att slita i allt från kläder till dvd-spelare. På tv brukar de visa inslag från reaöppningen på Galeries Lafayette i Paris där friserade damer med Chanelväskor knuffar sig förbi säkerhetsvakterna och springer i full hysteri fram mot reahyllorna. Helt sjukt egentligen.

Jag hade nog inte direkt tänkt shoppa något på rean. Har ju inte så mycket inkomst att sätta sprätt på. Men tänkte ändå bege mig ner på stan i morgon för att andas realuft och vara åskådare. Man vet ju aldrig. Kanske blir det något som slinker med när jag passerar kassan ändå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback