Hotelljakt

Letar hotell i Amsterdam, men det var lättare sagt än gjort. Vill ha ett rum fredag till lördag. A ska dit på jobb i morgon kväll och jag får följa med. Men det är en djungel att hitta ett hotellrum på nätet. De flesta billiga tycks vara fullbokade. Vi vill helst inte bo i en "dorm" tillsammans med tjugo andra snarkande backpackers. Men inte heller betala 100 euros för en natt.

Hur hittade man egentligen hotell innan sökmotorernas tid? (Appropå sökmotorer så såg jag en intervju med en man vars hund heter Google. Det är ju jättekul som hundnamn. "Sök, Google, sök!" Fast det hör egentligen inte hit...)

Funderar på
det här hotellet som kostar 65 euros för en natt. Eller det här hotellet där varje rum en konstinstallation, det verkar lite annorlunda. Men ett hotell i Red Light District med nattklubb i samma byggnad lockar inte riktigt. Annars kan man hyra en husvagn cirka tio minuter utanför stan. Det är billigt, 38 euros för en husvagn med dubbelsäng, men inte särkilt centralt eller bekvämt. Det lutar nog åt det första hotellet. De har ingen parkering, men det borde väl gå att hitta på något sätt ändå.

Lördag till sondag natt tänkte vi bo i Antwerpen. Vi hade pratat om att åka till Anvers när vi ändå var så att säga i krokarna, men jag hade inte fattat att Anvers och Antwerpen är samma stad. Där är hotellen billigare och mindre fullbokade och man verkar kunna få ett trestjärnigt med frukost för runt 60 euros. Det är väl ändå ett okej pris?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback