Eurovision Song Contest

Finland vann. Hurra för Finland. Det var roligt. De såg roliga ut. Finland är kul. Frankrike kom i princip sist. Det var ingen överraskning. Jag slipper äta upp mina skor.

Jag kan inte direkt uttala mig om den finska låten. Första gången var det lite svårt att lyssna. Jag blev så att säga distraherad av monsterdräkterna. Och andra gången när det fick spela igen på slutet efter att ha vunnit fick vi inte lyssna för de franska kommentatorerna slutade inte prata. De pratade ända fram till den sista eftertextraden rullat förbi och sändningen bröts. Typiskt fransmän att aldrig sluta prata.

De franska kommentatorerna var rätt roliga. Eller snarare, de var så tråkiga att de blev roliga. Eurovisionsfestivalen är ju som sagt inte någon stor grej här. Folk struntar fullkomligt i den. Men fransk tv hade i alla fall skickat ner två gubbar som fick sitta och prata lite till omröstningen och mellan bidragen. Under omröstningen sa de till ungefär varje juryperson: "sluta prata och ge poäng till La France nu". När det var klart att Finland vunnit var de dåliga förlorare och sa att de berodde på kostymerna och på att Frankrike inte hade tillräckligt många grannländer som kunde rösta på dem. De sa också saker i stil med att nu är de väl glada i Finland i alla fall men några skivor kommer knappast att sälja, de där monstren, och låten kommer inte att gå hem här i Frankrike i alla fall.

De tyckte synd om den franska sångerskan Viriginie som sjöng så fint. Viriginie röstades fram vid en sorts tv-uttagning. Problemet var bara att låten hade bestämts innan uttagningen. Oavsett hur fint Virginie än hade sjungit hade det inte spelat någon roll eftersom låten var platt, trist och melodilös.

Den franske pojkvännen, som såg sin första Eurovision Song Contest (även om vi inte såg hela), tyckte att kommentatorena var pinsamma. Dessutom tyckte han att Carola var snygg. Hu, han skulle bara veta.

Kommentarer
Postat av: Cicci

Den franska sångerskan sjöng ju sjukt falskt!! Det är så lustigt med Eurovision ändå, för Frankrike (och England, Tyskland och kanske Spanien) har ju garanterade platser i finalen, trots att det i de här länderna finns ett minimalt intresse för tävlingen. Jaja, lustigt är det! Pratade med en fransyska om Eurovision och hon sa att det var kitch att kolla på det bland de i hennes ålder (ca 25år), stämmer det? :)

Postat av: Cocotte

Bortsett från min pojkväns farmor som är 80 år känner jag ingen som kollar på Eurovision här. Men det är nog sant att det har en viss kitschstämpel.
Jag håller med om att det är fuskigt att inte Frankrike behöver kvala för sin plats. De kom i princip sist i år, men då dubblade de ändå sin poäng jämfört med förra året. Säger egentligen allt.

2006-05-23 @ 15:48:33
URL: http://cocotte.blogg.se
Postat av: Frida

Lite kul att de franska kommentatorerna inte tror att Lordi kommer att sälja med tanke på att de sålt skivor i flera år innan det här. Min nördigt hårdrocksintresserade pojkvän meddelade att Lordi minsann va på tapeten redan 2002 med låten "Would you love a monsterman"...

2006-05-24 @ 14:26:29
Postat av: tolken

Jag skrattade gott åt de franska kommentatorerna. Han som lät lite äldre på rösten verkade riktigt skakad över att Lordi vann, medan den yngre (?) verkade lite smått road. Den äldre sa också om Carola, si la Suède gagne, elle l'aurait au moins (!) mérité. I brist på Frankrikes fina sång eller? ;-)

2006-05-25 @ 21:11:22
URL: http://parisbarnen.blogs.se
Postat av: Cocotte

Precis efter att Lordi sjungit klart första gången sa den franske kommentatorn något i stil med:
- Ja det var det finska bidraget. Finland som deltagit i Eurovision i 40-någonting år och som aldrig vunnit. Det är inte med det här bidraget de kommer att vinna i alla fall!
Tji fick han.

2006-05-29 @ 12:01:22
URL: http://cocotte.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback