Sommartiden och djuren

Idag var det dags att ställa om klockorna till sommartid. Lite surt för oss morgontrötta att få sova en timme mindre, men å andra sidan är det trevligt med ljusare mornar tider.

Det känns i luften att sommartiden är här. Termometern på balkongen visade på nästan 20 grader idag, trots att det var mulet. Jag har varit ute och promenerat i ballerinaskor och uppknäppt vårjacka och det var svårt att låta bli att le.

I natt när vi åkte hem efter en bio med mingel och middag hos ett par kompisar i Arras visade Golfens termometer på 12,5 grader trots att klockan var ett par timmar efter midnatt. Den försvunna kylan tycks ha lett till att alla har fått vårkänslor, även djuren. Vi höll på att köra över minst två kaniner och ett par råttor igår. En liten bebiskanin skuttade orädd ut mitt i vägen, såg bilens lysen, stannade till och vände sedan tillbaka mot åkern. En hårsmån från döden.

Det är läskigt med djur på vägen. Kaniner och råttor är en sak, men när det blir större som vildsvin och älgar blir det riktigt läskigt. Här finns inga älgar men jag har ett minne från en resa till Sälen för länge sedan då vi såg en bil som krockat med en älgko. När vi åkte förbi levde älgen fortfarande. Hon låg vid sidan av vägen och tittade på bilarna med vettskrämda ögon, fjunig nos och brutna ben. Kanske tänkte hon på sina älgbebisar och undrade om de var i trygghet någonstans i den stora mörka skogen.

Kommentarer
Postat av: Illectric

Även om vi går mot ljusare tider så ger ju inte sommartiden ljusare mornar. Men väl ljusare kvällar. :-P

Postat av: Cocotte

Jaja, jag menade ju det;)

2006-03-26 @ 23:08:07
URL: http://cocotte.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback