Hösten

hav

Idag är det höstigt och regnigt. Det är redan mörkt ute. Nu längtar jag tillbaka till förra helgen då det var soligt och varmt och vi var vid havet. Dessutom är jag ensam hemma. Med min bok och mitt kakpaket. Jag sitter just nu och surar över att det inte är något på tv i kväll. Jag som ville titta på tv. Standardutbudet av tv-kanaler i Frankrike är TF1, France 2, France 3, Arte/5 och M6. Och så Canal+ vissa tider på dygnet, resten av dygnet är det kodat.
Ikväll bjuder TF1 på tvåtimmars körsång. 500 korister sjunger tillsammans. Hjälp. Jag tror säkert att det är roligt att sjunga i kör. Körmänniskor ler alltid och ser ut att ha så där kul och mysigt tillsammans som bara körmänniskor kan ha. Men det är inte så kul för dem som tittar på. Framför allt i två timmar.
France 2 visar en rugbymatch mellan Frankrike och Australien. Allt jag vet om rugby är att rugbyspelarna ofta ligger på varandra. Och blir smutsiga om shortsen.
France 3 visar någon tv-film med poliser.
Arte har ett program om renoveringen av Versailles. Gäsp.
M6 visar Charmed. Dubbat till franska. Charmed är inte bra på engelska så jag har svårt att tro att det blir bättre bara för att Alyssa Milano pratar franska.

Jag borde kanske ta tillfället i akt och göra något annat. Laga mina jeans, baka, skriva en bok eller spela lite Betapet eller något sådant. Eller ligga i soffan med fleecefilten och skidstrumporna och fortsätta läsa
boken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback